Продължават действията в рамките на провежданата на територията на Бургас операция

В резултат на проведените до момента процесуално-следствените действия е констатирана съпричастността на задържаните към притежание на наркотични вещества /марихуана и амфетамин/, както и към извършването на четири кражби на парични суми, имущество и вещи. 


Осмината мъже от бургаския квартал „Победа” бяха задържани в рамките на мащабна полицейска операция по противодействие разпространението на наркотици, осъществяването на грабежи  и кражби от търговски обекти, частни домове и офиси на фирми. Действията се осъществяват от служители на отдел „Криминална полиция” в ОДМВР – Бургас, „Специализираните полицейски сили”, Първо Районно управление – Бургас и бургаската жандармерия, под наблюдението на прокуратурата.
Припомняме, че акцията стартира рано тази сутрин, като от проверените общо пет адреса, бяха иззети множество вещи / мобилни телефони, автонавигации, велосипеди, различни битови вещи, телескопични палки, ножове и други/, за чиито произход задържаните и до момента не могат да дадат адекватни обяснения.
Процесуално-следствените действия, предприети от служителите на реда по установяване на други престъпления, осъществени от осемте задържани, продължават. Събраните по случаите материали се докладват в Бургаска районна прокуратура.

Pin It on Pinterest