Продължава разследването на палеж на лек автомобил в Монтана

Постоянна мярка „задържане под стража” е наложена на заподозрян 54-годишен мъж

Продължават процесуално-следствените действия по делото за палеж на лек автомобил, паркиран в гаража на жилищен блок в областния град. Автомобилът  бе опожарен, засегнати бяха гаражи и фасада на сградата. Предвид газифицирането на сградата, налице бе риск  от допълнителни щети, което обуславя високата степен на обществена опасност на престъплението, заяви на брифинг Росен Петков, зам.- окръжен прокурор при Окръжна прокуратура Монтана. Предстои утре Апелативният съд в София да се произнесе по наложената от Окръжния съд – Монтана постоянна мярка „задържане под стража” на 54-годишен криминално проявен от областния град. На този етап от разследването той е привлечен като обвиняем и му е взета най-тежката мярка за неотклонение.

По делото предстои изготвянето на още експертизи, в това число и технически, които да изяснят естеството на горивната смес, използвана при палежа, уточни още прокурор Петков. В продължение на три седмици разследващите работят по всички версии съобразно способите, предвидени по НПК, ще бъдат проверявани всички свидетелски показания, свързани със случая, допълни зам.- окръжният прокурор. Към момента няма заподозрян, който може да бъде посочен като поръчител. Потърпевшият и извършителят на палежа се познават от среща в кантората на собственика на опожарения автомобил.

Във връзка с палежа директорът на ОДМВР – Монтана ст. комисар Пламен Томов посочи, че разследващите и към момента продължава своите оперативно-издирвателните действия, за установяване на евентуалния поръчител, като се проверяват всички версии, но разследването изисква време заради спецификата на престъпното деяние и обема необходими процесуални действия.

Pin It on Pinterest