Предотвратена е контрабанда на 100 кг хероин на ГКПП Капитан Андреево

Разследването по досъдебното производство се извършва под ръководството на Окръжна прокуратура – Хасково

През нощта на 24 май на ГКПП Капитан Андреево, на влизане от Република Турция в страната, при проверка на товарен автомобил, с регистрация на Босна и Херцеговина, в шофьорската кабина са установени няколко кашона и сак, в които са открити 200 пакета с кафяво прахообразно вещество. При направения полеви наркотест, веществото е реагирало като хероин, с общо тегло 100,440 кг, на обща стойност 9 039 600 лева. В ремаркето 33-годишният водач, гражданин на Босна и Херцеговина, е превозвал авточасти, като крайната точка на пътуването е била Босна и Херцеговина.

В резултат на бързите действия на полицейските и митническите служители е било установено още, че съпричастни към контрабандата са и други двама граждани на Босна и Херцеговина. Те се придвижвали почти паралелно с друг товарен автомобил, който също е проверен, но в него на са открити наркотични вещества.
Тримата мъже са задържани за срок от 24 часа.  Днес предстои те да бъдат привлечени като обвиняеми по чл. 242 ал.4 пр.1 във вр. ал. 2 пр. 1 вр. чл. 20 ал. 2 от НK и задържани с прокурорско постановление за 72 часа. Очаква се спрямо тях да бъде внесено и искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Pin It on Pinterest