Подсъдим за неспазване на противоепидемични мерки се е признал за виновен и се е споразумял с прокуратурата в Благоевград

По споразумение с Районна прокуратура – Благоевград е наложено наказание от пет месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и десет хиляди лева глоба на подсъдим, обвинен за нарушаване на противоепидемични мерки – престъпление по чл. 355, ал. 2, вр. ал.1 от НК.

На 12.05.2020 г. на подсъдимия Г.В., с българско и македонско гражданство, било издадено предписание от Регионална здравна инспекция – Видин за поставяне под карантина. Мъжът посочил, че през задължителен за спазване 14-дневен срок той ще пребивава на адрес в с. Лешко, област Благоевград. Вместо това още същия ден той се намирал на територията на ГКПП Гюешево, поради което бил привлечен към наказателна отговорност и задържан за срок до 72 часа.

Подсъдимият Г.В. се е признал за виновен за извършеното от него престъпление и е сключил споразумение с Районна прокуратура – Благоевград.

Досъдебното производство по случая е приключило на следващия с ден с внесеното в съда споразумение, което съдът е одобрил.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

Pin It on Pinterest