Оставиха в ареста телефонен измамник

РС- Кюстендил, под председателството на съдия Пламен Деянов измени мярката за неотклонение „подписка“ в най- тежката- „задържане под стража“, по отношение на Тодор К. / на 30 години от гр. Банкя /.

Той е обвинен по досъдебно производство в участие в телефонни измами, с които са причинени имотни вреди на жена от Пирдоп и на двама души- жена и мъж от Кюстендил, общо, в размер на 13 650 лв.

Искането за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ бе на районният прокурор на Кюстендил Ивайло Илиев. В него се посочва, че обвиняемият е променил местоживеенето си без да уведоми съответния орган на досъдебното производство и без да получи неговото разрешение, с което е нарушил взетата спрямо него мярка за неотклонение- „подписка“. Същият е обявен за общодържавно издирване, установен е и принудително доведен до разследващия орган.

Определението на РС- Кюстендил подлежи на обжалване с частна жалба или с частен протест пред Окръжен съд- Кюстендил, в 3- дневен срок считано от днес.

Тодор К. е с мярка за неотклонение „подписка“ от февруари 2019 година, с постановление на разследващ орган в досъдебно производство, по описа на РУ на МВР- Пирдоп. През април тази година, досъдебното производство се обединява с други две, по описа на Района прокуратура Кюстендил и РУ на МВР- Кюстендил.

Мъжът е привлечен като обвиняем, за това че, в периода от 30.10.2018 до 19.11.2018 г., в гр. Пирдоп и в гр. Кюстендил, е участвал в телефонни измами, в съучастие с Л. Г. и неустановено по делото лице, представило се за длъжностно лице- полицейски служител, с цел да набави за себе си и за лицата, с които се е сговорил предварително имотна облага. Тодор К. е поддържал възбуденото от неустановения извършител заблуждение в трима души, че се провежда полицейска акция по залавяне на телефонни измамници и с цел предотвратяване на планираните от тях посегателства върху имуществото им и за оказване на съдействие за залавянето им, трябва да предадат наличните си пари, като Тодор К. и Л. Г. взели различни суми, в общ размер на 13 650 лв.- престъпление по чл. 210, ал.1, т.1 и т.2, във вр. с чл. 209, ал.1, във вр. с чл. 26, ал.1 от НК.

Pin It on Pinterest