Оставиха в ареста родителите на децата, намерени в опожарения апартамент във Варна

Окръжен съд-Варна уважи исканиятана прокуратурата и остави в ареста родителите на двете деца, намерени мъртви в апартамент в ж.к. „Владислав Варненчик“.

Мъжът и жената са привлечени към наказателна отговорност за палеж с последвали значителни вреди и последвала смърт – престъпление по чл. 330, ал. 3 от НК. Наказанието, което законът предвижда за това деяние, е „лишаване от свобода“ за срок от 5 до 15 години.

Инцидентът възникнал около 22:30 часа на 9 октомври 2021 година. Сигналът за горящ апартамент във варненския квартал „Владислав Варненчик“, блок 406, вход 7, е подаден от очевидци. При потушаването на пожара е установено, че в жилището има две починали деца – на 4 години и на по-малко от една година.

В хода на работата по случая са извършени огледи на местопроизшествието, разпити на свидетели, иззети са веществени доказателства, назначени са редица експертизи. Продължава работата по изясняване на причините и обстоятелствата, довели до възникването на тежкия инцидент, както и до смъртта на двете деца.

Действията по доказване и документиране на извършеното престъпление продължават под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура-Варна.

Определението на съда за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ може да бъде обжалвано пред Апелативен съд-Варна.

Pin It on Pinterest