Оставиха в ареста опасен рецидивист

РС – Кюстендил, под председателството на съдия Пламен Деянов взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на Георги М. Той е на 36 години, от село Баня, Община Разлог. Осъждан е.

Георги М. е привлечен от Районна прокуратура – Кюстендил в качеството си на обвиняем за престъпление по чл. 196 , ал.1, т.1, във вр. чл. 194, ал.1, във вр. с чл. 29, ал. 1, б. „А“ от НК. На неустановена дата през месец юли 2019 година, е отнел чужди движими вещи от къщи в село Лиляч, Община Невестино- 1 бр. работен черен гащеризон, 1бр. моторен трион, 1 бр. акумулаторен винтоверт и сумата от 22 лв., от владението на собственика Р. Л., без негово съгласие с намерението противозаконно да ги присвои.

За извършеното престъпление от обвиняемия се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 – 10 години.

От приложеното по делото Свидетелство за съдимост на Георги М. е видно, че същият е извършил престъплението в условията на „опасен рецидив“, тъй като с определение от 2017 година, по описа на РС – Дупница са групирани наказания по дела водени срещу обвиняемия в РС – Кюстендил, РС – Дупница, РС- Благоевград, РС – Разлог, като му е наложено най- тежкото из между наказанията- „лишаване от свобода“ за срок от 3 години и 2 месеца. Наказанието е изтърпяно на 14.03.2019 година.

Съдът счете, че може да се направи обосновано предположение, ме обвиняемият е извършител на престъплението и, че има опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Постановеното определение подлежи на обжалване с частна жалба или с частен протест, в 3 – дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.

Pin It on Pinterest