Оставиха в ареста обвиняеми за противозаконно лишаване от свобода и изнудване в Своге

По искане на Районна прокуратура – Своге съдът взе мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 19-годишните Е.Й. и П.М., привлечени към наказателна отговорност по досъдебно производство, водено за противозаконно лишаване от свобода и изнудване – престъпления по чл. 142а, ал.1 и по чл. 213а, ал. 1 от НК.

          В хода на разследването са събрани доказателства за това, че от 04,00 ч. до 13,00 ч. на 01.01.2022 г. 21-годишният В.Д. бил против волята му държан в къща в гр. Своге. Спрямо него било упражнено насилие – нанесени удари с юмруци и с метална водопроводна тръба, както и завързване с кабел.

          Майката на пострадалия била изнудвана за пари и заплашвана с убийството на сина й. Изплашена от случилото се жената предала сумата от 100 лева в района на ЖП гарата в гр. Своге.

          Извършителите на престъпленията са били установени и задържани. С постановление на прокурор в Районна прокуратура – Своге Е.Й. е привлечен в качеството на обвиняем за противозаконно лишаване от свобода и изнудване, а съучастникът му П.М. – за изнудване.

          В заседание по разглеждане на искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение спрямо Е.Й. е П.М. съдът прие доводите на държавното обвинение за наличие на обосновано предположение за авторството на извършените престъпления.

          Определението на съда за взетите мерки за неотклонение може да бъде обжалвано пред Окръжен съд – София.

Pin It on Pinterest