Оставиха в ареста наркодилър

Под ръководството на Софийска окръжна прокуратура се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК.

Действията по него са започнали с претърсване и изземване в къща в с. Безден, община Костинброд.

Към настоящия момент е констатирано, че от неустановена дата до 22 ч. на 27.05.2020 г. в имота били незаконно държани с цел разпространение високорискови наркотични вещества. Дрогата е била открита на различни места – в хол, баня, спалня. Намерени са били везна, служила за отмерването на съответните количества наркотик, пликчета за опаковане, с цел продажба на съответните дози, три мелнички за смилане на канабис. Разследващите иззели суха зелена растителна маса, бяло вещество на буци и прах, зелени на цвят таблетки с надпис „Prada“, прозрачно вещество на кристали. От експертна справка е видно, че видът им е установен – канабис, амфетамин, XTC (MDMA) и Ephedrine.

В качеството на обвиняем по случая е бил привлечен Х.В. (на 47 години), обитавал въпросната къща. Мъжът е многократно осъждан, като извършвал престъпна дейност на територията на цялата страна.

Прокурор в Софийска окръжна прокуратура е внесъл в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемото лице, което е било уважено от съда.

За извършеното от задържания Х.В. тежко престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от две до осем години и глоба в размер от пет хиляди до двадесет хиляди лева.

Pin It on Pinterest