Оставиха в ареста мъж, заканил се с убийство на съпругата си

По искане на Районна прокуратура – Варна съдът постанови мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 46-годишен мъж от Суворово, заканил се да убие своята съпруга със законно притежавано огнестрелно оръжие в условията на домашно насилие – престъпление по чл. 144, ал. 3, предл. 1 и 3 във връзка с ал. 1 от НК.

Мъжът е привлечен в качеството му на обвиняем, след като на 10 юни 2021 г. отишъл пред дома на съпругата си, с която от месец октомври 2020 година не съжителствал, и се заканил да я убие, като насочил законно притежаван пистолет срещу нея.

Във времето на съвместния им живот до есента на миналата година потърпевшата била жертва на системен физически и психически тормоз. До момента не е издавана съдебна заповед за незабавна защита спрямо нея.

Оръжието на обвиняемия е отнето и той е бил задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор. От днес му е наложена най-тежката мярка за процесуална принуда, с което е удовлетворено искането на Районната прокуратура във Варна.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Окръжния съд.

Pin It on Pinterest