Оставиха в ареста каналджия

По искане на Районна прокуратура – Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Ф.Р.

Той е обвинен за това, че противозаконно подпомогнал 13 чужди граждани да преминат през територията на страната, като деянието е извършено с микробус. Престъплението е осъществено на 22.04.2021 г. на територията на общ. Царево. То е квалифицирано по чл. 281, ал. 2, т. 1, пр. 1 и т. 5, вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от НК, тъй като е извършено в съучастие с други лица, с цел получаване на облага за тях и за обвиняемия.

Ф.Р. е обвинен и за това, че е предоставил и монтирал два броя регистрационни табели на посочения микробус, като по този начин е подпомогнал мъжа, превозвал чуждите граждани, улеснявайки го умишлено. Престъплението е осъществено на 22.04.2021 г. в землището на гр. Бургас. То е квалифицирано по чл. 345, ал. 1, пр. 2, вр. чл. 20, ал. 4 от НК.

Определението на Районен съд – Царево подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Бургас.

Припомняме, че на 22.04.2021 г. при специализирана операция на ГД „Гранична полиция“, проведена в района между моста на река Караагач и град Китен, община Царево, обл. Бургас, бе задържан микробус, превозващ посочените 13 чужди граждани. Превозното средство бе с фалшиви регистрационни табели и брандирано с логото на търговско дружество, което е трябвало да заблуди и отклони вниманието на разследващите от него. Водачът на микробуса също е с повдигнати обвинения и към момента спрямо него също е наложена марка за неотклонение „задържане под стража“.

Pin It on Pinterest