Крими

Оставиха в ареста извършитрел на грабеж

Районен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на Л. З., на 31 години, от гр. Кюстендил.

Той е привлечен като обвиняем за грабеж. Съдът уважи искането на Районна прокуратура за вземане на най- тежката мярка за неотклонение.

С постановление на разследващия орган, Л. З. е привлечен като обвиняем за това, че на 07.09.2023 г., на ул. „Любимец“ в гр. Кюстендил, е отнел чужда движима вещ – мъжка чантичка, съдържаща портфейл със сумата от 300 лв., от владението на собственика / мъж от гр. Кюстендил / с намерение противозаконно да я присвои, като е употребил за това сила- дърпал чантичката и ухапал по ръката пострадалия, за да я пусне.

Видно от събраните на досъдебното производство доказателства, в т. ч. показанията на разпитаните свидетели, може да се направи обосновано предположение, че именно обвиняемият е извършил престъплението, за което РП – Кюстендил му е повдигнала обвинение. Обвиняемият е осъждан многократно, налице е реална опасност да извърши друго престъпление, пише в мотивите на съда.

Определението, с което по отношение на Л. З. е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3- дневен срок, считано от днес.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest