Оставиха в ареста извършител на кражба

Постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на Юлиян Д. взе Районен съд- Кюстендил, под председателството на съдия Чавдар Тодоров. Той е обвиняем по досъдебно производство за извършена кражба на 30 лв. от възрастна жена в Кюстендил. Престъплението, в условията на опасен рецидив, по чл. 196, ал.1, т. 2, вр. чл. 195, ал.1, т.3, пр. 2, вр. чл. 194, ал.1, вр. чл. 29 от НК, е извършено на 10.09.2019 г.

От името на Районна прокуратура, прокурор Галина Димитрова посочи, че Юлиян Д. е многократно осъждан, 16 пъти за престъпления против собствеността и грабежи. Последно е изтърпял наказание от 4 години и 6 месеца лишаване от свобода, като е освободен от затвора на 28.10.2017 година. За настоящото му деяние законът предвижда лишаване от свобода за 3- 15 години. Той е признал вината си в досъдебното производство, налице са и свидетелски показания, в това число и на пострадалата възрастна жена, която го е разпознала, каза пред съда прокурор Димитрова и допълни, че има реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

Адвокат Ганчо Димитров пледира пред съда за по- лека мярка за неотклонение или за лечение на неговия клиент, който е хероиново зависим. Юлиян Д. заяви, че иска да бъде лекуван, че не се чувства добре и съжалява за стореното.

Определението на съда може да се обжалва пред Окръжен съд- Кюстендил в 3- дневен срок.

Pin It on Pinterest