Оставиха в ареста извършител на грабеж

Софийска районна прокуратура ще внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия А. Б., на 37 г., алжирски гражданин. Той е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК (грабеж).

На 06.01.2021 г. около 00,15 часа на площад „България“ в гр. София, обвиняемият А. Б. отнел чужди движими вещи – дамска чанта, портфейл, парична сума, секретни ключове, ключодържател и мобилен телефон, всички вещи на обща стойност 1123,90 лева, от владението на Р. Ч. с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил сила за това. Обвиняемият нанесъл удар в тила на пострадалата Р. Ч., започнал да я души и я повалил на земята, след което издърпал чантата ѝ с намиращите се в нея вещи.

Престъплението, за което А. Б. е привлечен като обвиняем, е наказуемо с лишаване от свобода от три до десет години.

Предвид високата обществена опасност на деянието, прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемия А. Б. за срок до 72 часа.

Предстои днес да бъде внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Pin It on Pinterest