Крими

Оставиха в ареста двама мъже, отглеждали и държали марихуана

Районният съд в Тервел уважи като основателни исканията на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двама мъже, привлечени към наказателна отговорност за отглеждане и държане на марихуана, и ги остави в ареста.

К.Н. (32 г.) и И.И. (45 г.) бяха задържани за срок до 72 часа, след като на 31 май 2024 г. в хода на специализирана полицейска операция е установена съпричастността им към функционирането на две оранжерии, добре оборудвани и пригодени за отглеждане на канабис.

По време на процесуалните действия са претърсени общо девет обекта – имоти в област Добрич и леки автомобили, използвани от обвиняемите. Иззети са общо 221 саксии с растения от рода на конопа, достигнали различен стадий на развитие, както и високотехнологичното оборудване. Открито е и помещение, пригодено за сушилня, откъдето са иззети 2 кг суха тревна маса.

По делото е привлечен към наказателна отговорност и собственикът на един от имотите – В.В. (68 г.), на когото е определена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 5000 лева.

Определенията на съда подлежат на въззивна проверка от Окръжен съд-Добрич.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest