Осъдиха рецидивист за кражба

Съдът одобри споразумение между Софийска районна прокуратура и защитника на подсъдимия Р. С. за извършено от него престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 1 вр. чл. 194, ал. 1 вр. чл. 29, ал. 1 б. “а” и б. “б” от НК

Подсъдимият Р. С. се е признал за виновен за това, че на 06.03.2019 г. за времето от около 17,57 ч. до 18,01 ч. в гр. София, ул. „Хан Аспарух“, от конферентна зала, е отнел чужди движими вещи, а именно дамски портфейл, съдържащ златен пръстен и парична сума, на обща стойност в размер на 1150,00 лева, от владението и собственост на В. Т., без нейно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои.

Кражбата подсъдимият Р. С. е извършил при условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година, изпълнението на което не е отложено по чл. 66 от НК и след като е бил осъждан два или повече пъти на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер.

С определение на Софийски районен съд на подсъдимия Р. С. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година и четири месеца, което ще бъде изтърпяно при първоначален строг режим.

Споразумението не подлежи на обжалване и има последиците на влязла в сила осъдителна присъда.

Pin It on Pinterest