Oсъдиха подсъдим, държал високорискови наркотични вещества

Съдът одобри споразумение между Софийска районна прокуратура и защитника на подсъдимия Б. Ч., на 33 г., за извършено от него престъпление по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от НК.

Подсъдимият се е признал за виновен за това, че на 08.01.2020 г., около 16,20 ч., в гр. София, ж.к. „Дружба“, е държал без надлежно разрешително съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, високорискови наркотични вещества – амфетамин, с тегло 5,07 грама и с процентно съдържание на активния наркотично действащ компонент амфетамин 19 %, на стойност 152,10 лева. Като амфетаминът е високорисково наркотично вещество поставено под контрол съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите и включено в Списък I „Растения и вещества с висока степен на риск за общественото здраве, поради вредния ефект от злоупотребата с тях, забранени за приложение в хуманитарната и ветеринарната медицина“ към Наредбата за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични.

С определение на Софийски районен съд, на подсъдимия Б. Ч. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от седем месеца. Като изпълнението на така наложеното наказание е отложено с изпитателен срок от три години. В тежест на подсъдимия са направените по делото разноски. Наркотичните вещества се отнемат в полза на държавата и ще бъдат унищожени.

Споразумението не подлежи на обжалване и има последиците на влязла в сила осъдителна присъда.

Pin It on Pinterest