Крими

Осъдиха пиян шофьор

Районен съд – Дупница определи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 7 месеца, което да се изтърпи при първоначален „общ“ режим и „глоба“ в размер на 500 лв., по отношение на подсъдим, който се призна за виновен в управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта си над 0, 5 на хиляда и без регистрационни табели.

Съдът одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура и защитата.

Подсъдимият С. Н. / на 50 години, от гр. Бобов дол, осъждан, неправоспособен като водач на МПС / се признава за виновен в това, че на 03.08.2023 г. около 14:30 часа, в с. Мламолово, е управлявал двуколесно моторно превозно средство марка “Пиаджио, с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 промила на хиляда, а именно 2,65 промила на хиляда, установено но надлежния ред – с техническо средство „Дрегер Алкотест 7510”, след като е осъден с влязла в сила присъда за управление на МПС след употреба на алкохол са над 1, 2 промила, с протоколно определение на РС – Дупница от 2008 г. и е изтърпял наказание “Пробация”.

Подсъдимият се признава за виновен и в още едно престъпление, за това, че двуколесното МПС е било без регистрационни табели и не е регистрирано по надлежния ред. Тъй като подсъдимият С. Н. е неправоспособен водач не следва да му се налага наказание „лишаване от право да управлява МПС“ на основание чл. 343г от НК.

Определението на РС – Дупница, с което му е наложено ефективно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 7 месеца е окончателно и не подлежи на обжалване.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest