Осъдиха опасен рецидивист

Наказание „лишаване от свобода“ за срок от 24 месеца, с режим на изтърпяване „строг“, определи Районен съд – Кюстендил за Стоян Ф. / на 38 години, осъждан /.

Съдът, под председателството на съдия Николай Николов одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия, който се призна за виновен за домови кражби, в условията на опасен рецидив.

Той е извършил кражба на пароструйка, чрез разбиване на входната врата от гараж на ул. „Гоце Делчев“ в Кюстендил, на 18.12.2019 г. – престъпление по чл. 196, ал.1, т.2, във вр. чл. 195, ал.1, т.3, вр. чл. 194, ал.1 и във вр. чл. 29 от НК, за което му се налага наказание „лишаване от свобода“ за срок от 24 месеца.

Съдът констатира, че престъплението е извършено от подсъдимия Стоян Ф. в условията на реална съвкупност с престъпление по друго дело на РС – Кюстендил, за кражба на моторен трион, извършена на 12.01.2020 г., по което е одобрено споразумение, с наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 г. и 11 месеца.

Съдът определи – налага по- тежкото от двете наказания, а именно „лишаване от свобода“ за срок от 24 месеца, при режим на изтърпяване „строг“. Това определение подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд – Кюстендил.

Стоян Ф. е осъждан 15 пъти, основно за кражби. Последната му присъда от 10 месеца „лишаване от свобода“ е изтърпяна на 11.12.2018 година, като от това наказание не са изминали 5 години.

Pin It on Pinterest