Крими

Осъдиха на затвор мъж за подпомагане на мигранти да преминат незаконно през страната, наложена му е глоба за автомобила

По досъдебното производство на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден М.Т., на 20г., сирийски гражданин.

Той е признат за виновен за това, че на 10 септември 2023 г. на първокласен път в община Казанлък, с цел да набави за себе си имотна облага – пари, чрез използване на моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Хюндай“, противозаконно подпомогнал повече от едно лице-14 граждани на Сирия, всички мъже, да преминават в страната в нарушение на закона. Деянието е извършено повторно. Престъплението е квалифицирано по чл. 281 ал.3 вр.с ал. 2 т.1 и т. 5 вр.с чл.28 ал.1 от Наказателния кодекс. 

М.Т. е бил задържан от наблюдаващия прокурор за срок до 72 часа и му е определена от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“. В случая средството за извършване на престъплението – лек автомобил, марка „Хюндай“, не е било собственост на М.Т. Колата е била оценена с пазарната стойност от 9350 лв. и е присъдено плащането й в тежест на осъдения М.Т.

М.Т.е признал вината си. Районен съд – Казанлък му е наложил наказание от 1 година лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим и глоба от 5 000 лева. Наказанието е по споразумение, одобрено от Районен съд – Казанлък. Определението на съда е окончателно.

През месец август 2023 г. М.Т. е получил условно наказание за извършено престъпление по чл.281 от Наказателния кодекс. 

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest