Осъдиха мъж за причиняване на телесна повреда

След внесен обвинителен акт от Районна прокуратура – Луковит и сключено споразумение в съдебна фаза, осъдиха мъж за причиняване на телесна повреда. Обвиняемият И. С. се призна за виновен за това, че на 14.01.2018 г. около 02.00 ч. в с.Бежаново, Ловешка обаст, в дома на Х. С.,  умишлено причинил средна телесна повреда на П. К., изразяваща се в многофрагментно счупване на носни костици, довела до постоянно разстройство на здравето неопасно за живота  – престъпление по чл.129  от НК.        Наложено му е наказание шест месеца лишаване от свобода, което на основание чл.66 от НК е отложено с изпитателен срок от три години.
Вечерта на 13.01.2018 г. в дома на Х. С. в с. Бежаново се събрала компания, в която били пострадалият и неговата приятелка. По някое време, без да е поканен и да е част от компания, се присъединил и обвиняемият. Въпреки, че бил във видимо пияно състояние, домакинът го поканил да остане и му сипал пиене.  В даден момент обвиняимият започнал да дърпа за ръката приятелката на пострадалия. П.К. го извикал навън и го попитал какъв проблем има с тях. Обвиняемият отговорил, че няма такъв и повече няма да се заяжда. П.К. влязъл отново в стаята при другите и седнал на пейката. След него влязъл и И. С., и без да казва нищо го ударил в лицето. Останалите младежи извели нападателя навън  и го изпратили да си ходи.
      Тъй като от веждата по лицето на П. К. се стичала кръв, той седнал на стълбите. В този момент обвиняемият се върнал и ударил с крак в главата пострадалият. От ударът П. К. паднал на земята и изгубил съзнание. Приятелите му се намесили и изгонили обвиняемия, а пострадалият бил откаран в ЦСМП Луковит, след което постъпил в Клиника по неврохирургия на УМБАЛ.
          Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Pin It on Pinterest