Осъдиха мъж за отглеждане и държане на марихуана

По обвинение на Окръжна прокуратура – Ловеч, осъдиха мъж за отглеждане и държане на марихуана, с цел разпространение.

Обвиняемият Р.Р. е признат за виновен за това, че през периода от август 2020 г. до 17.12.2020 г., в с. Брестница и в с. Торос, Ловешка област, при условията на продължавано престъпление, е произвел чрез засяване и отглеждане, с цел разпространение, без надлежно разрешително по Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, растения от рода на конопа и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – марихуана на обща стойност 9 883,99 лв.  – престъпление  по чл. 354а, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

За извършените деяния на Р.Р. е наложено наказание  двегодини лишаване от свобода, чието изпълнение, на основание чл. 66 от НК, е отложено за срок от четири години, както и глоба в размер на 5 000 лв.

Съоръженията, послужили за  производство на наркотични вещества се отнемат в полза на държавата, а марихуаната, предмет на престъплението, също е отнета и подлежи на унищожаване.

Делото е приключило с одобрено от Окръжен съд – Ловеч споразумение, сключено между прокурора и защитника на обвиняемия,   имащо последици на влязла в сила присъда.

Pin It on Pinterest