Осъдиха мъж за нарушаване на карантинните мерки

След одобрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратура – Велико Търново осъдиха мъж за неспазване на карантинните  мерки.

Още 53 броя досъдебни производства за нарушаване на противоепидемичните мерки води РП-В. Търново, под специален надзор на Апелативна прокуратура – В. Търново.

 Р. Р. се е признал за виновен и е осъден за това, че на 13.04.2020 г. в с. Раданово, общ. Полски Тръмбеш, по време на извънредно положение, обявено с Решение на Народното събрание на Република България, нарушил мерки, издадени против разпространяването на заразна болест по хората – като български гражданин, пристигнал от Кралство Нидерландия и поставен под карантина с предписание  на РЗИ – Русе на адрес село Раданово, за срок от 14 дни, напуснал мястото на настаняване –  като излязъл от дома си, управлявал лек автомобил, пътувайки с двама приятели из селото, посетили кафе автомат и се разхождали по улицата.

Наложено му е наказание  пробация за срок от девет месеца с пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес, задължителни периодични срещи с пробационен служител и безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 100 часа в рамките на една година.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Pin It on Pinterest