Oсъдиха мъж на 2 години затвор за кражба на пари и лек автомобил

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Крумовград е осъден М.М., на 33 г., за това, че на 30.07.2020  г., в гр. Крумовград, обл. Кърджали, в условията на опасен рецидив – след като е бил осъждан два или повече пъти на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер, е отнел чужди движими вещи – пари в размер на 200 лева, от владението на другиго, без неговото съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои  – престъпление  по  чл. 196, ал. 1, т. 1, вр. с чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, буква “А“ и буква „Б“ от Наказателния кодекс,   както и за това, че на 30.07.2020 г., в гр. Крумовград, обл. Кърджали, противозаконно отнел чуждо моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Хюндай“, от владението на другиго, без неговото съгласие, с намерение да го ползва, като е последвала повреда на превозното средство – престъпление по чл.346, ал.2, т.1 във вр. с ал.1 от Наказателния кодекс.

Районен съд – Крумовград му е наложил едно общо наказание от 2 години „лишаване от свобода“ за двете престъпления при първоначален „общ“ режим и лишаване от право да управлява автомобила за срок от 1 година.

На 30 юли 2020 г., в гр. Крумовград,   М.М. поканил на гости в дома си пострадалия мъж. Двамата се познавали отпреди. Пострадалият легнал да спи на дивана в една от стаите. Той си оставил парите и ключовете за автомобила в джоба на панталона. По-късно М.М. влязъл в стаята му и отнел 200 лева от парите и ключовете за лекия автомобил „Хюндай“ .  М.М. отишъл с колата до близко село, където имал къща, но на връщане катастрофирал и се обърнал в крайпътна канавка. Прибрал се с такси в дома си. Когато се събудил, пострадалият установил липсата на парите и автомобила, за което подал сигнал в полицията.

Присъдата е влязла в сила и е приведена в изпълнение на 2 ноември 2020 г. 

Pin It on Pinterest