Осъдиха мъж на 12 години затвор за изнасилване на дъщеря си

Днес, 7 октомври 2020 г., по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Пловдив е осъден Е.А. за това, че в началото на февруари 2017 г., е извършил действия, с цел да възбуди и удовлетвори полово желание, без съвкупление, по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст, чрез употреба на сила и заплашване – престъпление по чл. 149 ал.2 т.1 вр. ал.1 от Наказателния кодекс,

както и за това, че в периода от началото на февруари  2017 г. до края на август  2019 г., при условията на продължавано престъпление, се е съвкупил с лице от женски пол, низходяща сродница /дъщеря/, като я е принудил към това със сила и заплашване, като изнасилената не е била навършила 14 години – престъпление по чл.152 ал.4 т.1 вр. ал.2 т.1 и т.2 вр. ал.1 т.2 вр. чл. 26 ал.3 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Окръжен съд – Пловдив наложи на Е.А. наказание от 12 години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно следствие в рамките на едно съдебно заседание. Подсъдимият Е. А. призна изцяло вината си, както и фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт.Подсъдимият Е. А. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ и се намира в затвора.

Присъдата не е окончателна  и подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Pin It on Pinterest