Oсъдиха извършители на кражба на катализатори от автомобили

По бързо производство на Районна прокуратура – Пловдив са осъдени Л.П., на 22 г., и С.Й., на 21 г., за това, че в гр. Пловдив, на 1 срещу 2 ноември 2020 г., в условията на продължавано престъпление, чрез използване на  технически средства и след предварително сговаряне, са отнели два броя катализатори от два леки автомобили, марка „Фолксваген Поло“  – престъпление по чл. 195 ал. 1 вр. чл. 194 вр. чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс, като С.Й. е извършил деянието в условията на повторност.

По споразумение на прокуратурата и защитата на обвиняемите, одобрено от Районен съд – Пловдив, на С.Й. е наложено наказание от шест месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим, а на Л.П. е наложено наказанието от пет месеца „лишаване от свобода“ условно с три години изпитателен срок.

На 1 срещу 2 ноември 2020 г., през нощта, в гр. Пловдив, двамата обвиняеми демонтирали чрез срязване два катализатора от два леки автомобила, марка „Фолксваген Поло“, паркирани пред жилищни блокове в жр. „Тракия“. Те ги поставили в колата си и тръгнали да се прибират, но били спрени от полицейски автопатрул.

Определението на Районен съд – Пловдив е окончателно и е произнесено три дни след извършване на престъплението.

Pin It on Pinterest