Осъдиха извършител на измама

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Велико Търново, Районен съд – Велико Търново призна за виновен М. Д. за това, че в периода октомври 10. 2017 г. – 09. 03. 2018 г., в гр. Велико Търново, гр. София и с. Българене, общ. Левски, обл. Плевен, при условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си имотна облага въвел и поддържал заблуждение у четири лица, че ще ги включи с притежаваните от тях земеделски земи в европейска програма, която финансира засаждане на лозови масиви, ще организира обработката на документи за кандидатстване и ще закупи лозички. В действителност не е имало отворени мерки за кандидатстване свързани със засаждане на лози, М. Д. не е бил регистриран като земеделски производител, и той, като физическо лице, или притежавано от него търговско дружество, не е бил консултант или бенефициент по програми финансирани от Държавен Фонд „Земеделие“.

Пострадалите заплатили на М.Д. парични суми за обработка на документи и закупуване на лозички, като по този начин им била причинена имотна вреда общо в размер на 7260 лв. – престъпление по чл. 209, ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК.

За извършеното деяние М.Д. е осъден на осем месеца лишаване от свобода, чието изпълнение, на основание чл. 66, ал 1 от НК, е отложено с тригодишен изпитателен срок.

Присъдата на Районен съд – Велико Търново подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Велико Търново.

Pin It on Pinterest