Окръжен съд – Бургас заседава по дело за причиняване на смърт по непредпазливост

 Окръжен съд – Бургас проведе разпоредително заседание по дело за причиняване на смърт по непредпазливост на две лица.

Подсъдим по делото е Алекс Д., обвиняем за това, че на 03.11.2018 г., в гр. Карнобат, пред дом, при управление на моторно превозно средство – лек автомобил, нарушил правилата за движение по пътищата, посочени в Закона за движение по пътищата:

Чл. 20 от ЗДвП: „Водачите са длъжни да контролират непрекъснато пътните превозни средства, които управляват“ и

Чл. 21, ал. 1 от ЗДвП: „При избиране скоростта на движение на водача на пътно превозно средство е забранено да превишава следните стойности на скоростта в км/ч: категория „В“ в населено място 50 км./ч.“,

като се движел със скорост около 90 км./ч., в следствие на което загубил контрол над автомобила, допуснал пътно транспортно произшествие и по непредпазливост причинил смъртта на повече от едно лице – Г. Н. и К. Г.

Съдът определи делото да бъде гледано по реда на особените правила – Съкратено съдебно следствие. Подсъдимият призна всички факти изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и изрази съжаление. Окръжен съд – Бургас ще се ползва от направените самопризнания при произнасяне на своята присъда. Съдът допусна до изслушване двама свидетели, по искане на защитата на Алекс Д., които да изяснят факти и обстоятелства относно личността на подсъдимия.

Съдът конституира като частни обвинители – Г. Н., В. Г. и Б. К., наследници на пострадалите лица.

Окръжен съд – Бургас потвърди наложената мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 3 хил. лв. спрямо подсъдимия. Следващото заседание е насрочено за 12.02.2020 г., 10.00 часа.

Pin It on Pinterest