Наложиха наказания на мигранти

Съдът е одобрил споразумения, сключени между Районна прокуратура – Оряхово и петима подсъдими чужди граждани, незаконно излезли през границата на страната.
         Около 07:17 ч. на 06.05.2019 г. чужденците излезли през ГКПП Оряхово-Бекет, без разрешение на граничните власти, като се укрили в полуремарке, прикачено към товарен автомобил „IVECO“. Сред тях имало граждани на Сирия и Ирак, двама от които били непълнолетни. МПС със словенска регистрация било управлявано от сръбски граждани.
         Подсъдимите са се признали за виновни за извършеното от тях престъпление, като им е наложено наказание от по шест месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и глоби в размер на по сто лева. Непълнолетните са с наказание „обществено порицание“, което се изпълнява чрез публикуване на определението на съда на официалния сайт на Община Оряхово.
         Двамата сръбски граждани, превозвали мигрантите, са били привлечени в качеството им на обвиняеми за извършено от тях престъпление по чл. 280, ал. 2, т. 3 и т. 4, вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от НК. В хода на образуваното досъдебно производство, Районна прокуратура – Оряхово е внесла в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите, което е било одобрено от съда.

Pin It on Pinterest