Крими

​Над 65 000 къса цигари задържани при проверки по северната граница

Укритите акцизни стоки са намерени при съвместна операция за противодействие на контрабандата, проведена с участието на смесени екипи от ГДГП, ГДБОП, Агенция „Митници“ и НАП

Общо 65 320 къса (3266 кутии) и 45 литра алкохол са открити в хода на различни проверки по северната граница на Република България. Укритите акцизни стоки са установени в рамките на продължаващата операцията за противодействие на контрабандата, провеждана от смесени екипи от ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност“, Агенция „Митници“, и Национална агенция за приходите. Тютюневите изделия били укрити в две допълнително изработени кухини в долната част на превозното средство. На пода на буса са установени 7 метални капака, използвани за достъп до тайниците.

При друг сходен случай е пресечен опит за пренасяне на 9 600 къса (480 кутии) цигари и 45 литра алкохол, укрити сред редовно превозвани стоки.

Цигарите при двата случая и алкохола са конфискувани, на водачите – български граждани, са съставени общо три акта за установяване на административни нарушения.

В района на Лом са установени 20 200 къса (1010 кутии) цигари без български акцизен бандерол, скрити в шкаф, опакован с фолио. Край Дунав мост – Видин е спрян за проверка турски товарен автомобил, който превозвал основно мебели. При проверката, включително и чрез сканиране с рентген, са засечени укритите акцизни стоки. Цигарите са конфискувани, на водача – турски гражданин е съставен акт.

На ГКПП Оряхово – ферибот отново са открити  цигари  – 14 000 къса (700 кутии), без български бандерол. Контрабандната стока била укрита сред редовно превозвани хранителни продукти. Цигарите са иззети. Водачът на товарния автомобил е задържано По случая е образувано досъдебно производство.

Съвместната операцията по противодействие на контрабандата продължава на различни гранични пунктове.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest