Крими

Над 51 000 фалшиви шампоана са задържани на ГКПП – Капитан Андреево

В резултат на съвместната операция на МВР, Агенция „Митници“ и НАП за противодействие на контрабандата е предотвратено разпространението на неистинските стоки в страната

Късно вечерта на Великден за влизане в страната на ГКПП – Капитан Андреево пристигнал влекач с полуремарке с турска регистрация. Според представените митнически документи той превозвал козметични артикули от Турция за България. По време на контролните действия, митническите служители установили в товара 51 336 шампоана в опаковки по 360 мл, обозначени с лого на защитена търговска марка. Количеството е задържано в изпълнение на Регламент (ЕС) №608/2013 относно защита на правата върху интелектуалната собственост. За случая е уведомен притежателят на търговската марка, който е потвърдил, че стоката е фалшификат и представлява имитация на марката.

Предотвратеното разпространение на неистинските стоки в страната е в резултат на действията, предприемани в рамките на съвместната операция на ГД „Борба с организираната престъпност“, ГД „Гранична полиция“, Агенция „Митници“ и Националната агенция за приходите срещу контрабандата и други престъпления през държавната граница, провеждаща се по разпореждане на министъра на вътрешните работи.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest