Над 50 000 къса контрабандни цигари са иззети при специакция

Специализирана полицейска операция по линия противодействие на битовата престъпност, разпространение на акцизни стоки без бандерол, извършване на нерегламентирани превози на пътници и превенция, под надзора на прокуратурата във Варна, е проведена на територията на Варна.

В хода й са задържани двама мъже – на 45 и 50 години, с криминални регистрации. При последвалите процесуално-следствени действия от тях са иззети 55 000 къса цигари, без акцизен бандерол. Според експерти стойността на иззетата контрабандна стока е на приблизителна стойност 16 000 лв. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокуратурата.

В рамките на операцията са извършени и проверки за извършване на нерегламентиран превоз на пътници на територията на областта. Проверени са 3 моторни превозни средства и 8 лица, за установени нарушения са съставени 3 акта.

Общо 389 МПС и 444 лица са проверени от полицейските служители. Задържани са 19 от тях, оказвали влияние върху криминогенната обстановка в региона, сред тях  и 4 извършителки на джебчийски кражби. Установени и задържани са четирима, обявени за общодържавно издирване. Установен е и гражданин на Киргизстан, издирван от Интерпол – изяснява се статутът му, съставен е и акт за неправилно съхранение на огнестрелно оръжие.

Pin It on Pinterest