Крими

Над 3000 литра контрабанден зехтин са иззети на ГКПП -Капитан Андреево

Контролът е извършен в хода общите действия срещу контрабандата, осъществявани от служители на ГД „Борба с организираната престъпност“, ГД „Гранична полиция“, Агенция „Митници“ и Национална агенция за приходите

На 11.05.2024 г. на пункта на ГКПП -Капитан Андреево пристига влекач с полуремарке с турска регистрация. Водачът-турски гражданин, представя редовни документи за превозваната групажна стока от Турция за Германия. Тирът е селектиран за щателна проверка, включително с рентгенова апаратура, при която са отбелязани необичайни плътности в превозвания товар. В хода на контролните действия в товарното помещение, добре прикрити с част от декларираната стока-пакети със слънчогледови семки, са открити 125 кашона със зехтин в опаковки от 5 и 1 литра. Общото количество на откритото маслиново олио е 3220 литра. Установени са още и 130 недекларирани кашона със супи на прах, както и зеленчукови и месни бульони.
На водача на камиона е съставен акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest