Крими

Над 280 000 къса цигари са иззети при проверка на товарен автомобил на ГКПП Дунав мост- Видин

Проверката е в рамките на съвместната операция на Агенция „Митници“, ГДГП, ГДБОП и НАП срещу престъпленията през държавната граница

Товарната композиция, управлявана от български гражданин била проверена на ГКПП – Видин, на излизане от страната. Водачът представил документи, че превозва стоки с направление от България за Германия и Белгия.  Превозното средство било селектирано за проверка, в хода на която, в част от палетите в товарното помещение на ремаркето, са открити цигари, които не са описани в товарителниците. Установени са общо 282 320 къса (14 116 кутии) цигари. Тютюневите изделия са с валиден български акцизен бандерол, но са пренасяни без придружителни документи, в нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове. Водачът обяснил, че акцизните стоки не са негови и не знае за тях. Цигарите са иззети, а по случая е образувано административно наказателно производство.
Действията са осъществени в рамките на съвместна операция за противодействие на контрабандата, която се осъществява от екипи от ГДГП, ГДБОП, Агенция „Митници“ и НАП.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest