На задържания 20-годишен младеж е наложено задържане до 72 часа

Както вече съобщихме, Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 325, ал. 1 НК (хулиганство) във връзка с нападението над граждани, в т.ч. журналисти, на 05.08.2020 г. при провеждането на Национална конференция на територията на „София Тех Парк“.  След проведените активни действия от СДВР по издирване на участниците в конфликта, бяха установени три лица.  Вчера бе задържан 22-годишен, присъствал на мястото на инцидента, установен и разпитан бе  и мъж на 66 г., заснет от журналисти да отправя към тях обидни и нецензурни реплики.

Днес бе  задържан и 20-годишният извършител на противоправните действия – изтръгване и изхвърляне на мобилното устройство от ръцете на журналист – престъпление по чл. 325, ал. 2 НК – хулиганство, отличаващо се с изключителна дързост. Той е признал за извършеното престъпление и е съдействал на органите на полицията и прокуратурата.

С прокурорско постановление мъжът  е задържан  за срок до 72 часа. Действията по изясняване на всички факти и обстоятелства на случая продължават пода наблюдението на Софийска районна прокуратура.

Pin It on Pinterest