Мъж от Димово е арестуван за незаконно държане на канабис

Под ръководството на Териториално отделение в гр. Белоградчик към Районна прокуратура – Видин се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 3 от НК – държане на наркотични вещества.

В хода на проведена специализирана операция, служители в сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОД на МВР гр. Видин и колегите им от районното управление в града са извършили претърсване на лек автомобил м. „Фолксваген Пасат“, ползван от жител на гр. Димово. В превозното средство са били открити 20 грама зелена суха листна маса, реагирала на канабис при полевия наркотест.

Последвало претърсване в апартамент, обитаван от мъжа. Там разследващите намерили буркани с около 485 грама суха маса и пътна чанта с шест сухи конопени растения. При извършения полеви наркотест тревата индикирала на канабис.

Тридесет и пет годишният мъж, у който било открито наркотичното вещество, е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Той е криминално проявен и осъждан.

Продължават активните действия на полицията и прокуратурата, насочени срещу конвенционалната престъпност в област Видин.

Pin It on Pinterest