Крими

Мъж е осъден на 1 година затвор за нанесени телесни повреди в условията на домашно насилие

По бързо производство на Районна прокуратура-Пловдив е осъден М.И., на 50 г.

Той е признат за виновен за това, че на 17.05.2024 г. и на 18.05.2024 г., в с. Старо Железаре, обл. Пловдив, в условията на продължавано престъпление и в условията на домашно насилие, е причинил леки телесни повреди на 73-годишна жена – престъпление по чл. 131 ал. 1 т. 5а вр. чл.130 ал.1 вр. чл.26 ал. 1 от Наказателния кодекс.

М.И. и пострадалата жена живеели на семейни начала. Между тях често възниквали скандали. Установено е, че на горепосочените дати, на два пъти, М.И. упражнил насилие спрямо жената като й нанесъл побой и по този начин й причинил две леки телесни повреди – травми по главата и лицето, както и кръвонасядания, които довели до разстройство на здравето. На 18 май 2024 г. жената е успяла да напусне дома им в с. Старо Жлелезаре, като е отишла при свои близки в съседно село и е бил подаден сигнал в полицията.

Районен съд-Пловдив е наложил на М.И. наказание от 1 години лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим. Той е признал вината си. Наказанието е наложено четири дни след извършване на деянието и по споразумение, одобрено от Районен съд-Пловдив

Определението на съда е окончателно и е влязло в сила.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest