Иззеха голямо количество незаконни цигари

Операцията е реализирана под наблюдението на прокуратурата

Контрабандните тютюневи изделия са открити при проведена специализирана полицейска операция за противодействие на съхранението и разпространението на акцизни стоки без бандерол. Действията са осъществени от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР-Силистра и колегите им от РУ-Дулово, под наблюдението на прокуратурата. Около 9 часа на 24 януари в Дулово e спрян лек автомобил „Тойота“, шофиран от 53-годишен мъж.  При извършената проверка в колата са открити 60 000 къса цигари без акцизен бандерол. В рамките на операцията, на територията на Силистра, е спрян за проверка и лек автомобил „Ауди“, а при последвалата инспекция  са  намерени други 260 къса нелегални цигари. Като съпричастен по случая е установен и задържан за срок до 24 часа 36-годишен мъж.

С прокурорско постановление от днес срокът на първоначалното задържане на 53-годишния мъж, който е известен на полицията, включително и осъждан за подобна дейност, е удължен до 72 часа. Предстои да бъдат внесени материали за искане на постоянна мярка „задържане под стража“.
Под ръководството на Районна прокуратура – Силистра разследването на случая продължава, образувано е досъдебно производство по чл. 234, ал. 1 от НК.

Pin It on Pinterest