Крими

Гражданин на Северна Македония е задържан по дело на Окръжна прокуратура – Кюстендил за опит за контрабанда на 21 килограма наркотично вещество

            С постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Кюстендил 41-годишният гражданин на Северна Македония е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 242, ал. 2, вр. чл. 18, ал. 1 от НК.

Около 19,45 ч. на 03.06.2024 г. на изходящо трасе в района на ГКПП – Гюешево, област Кюстендил, служители от отдел „Борба с наркотрафика“ на Агенция „Митници“ отклонили за щателна митническа проверка лек автомобил, м. „Мерцедес Бенц“, с чуждестранни регистрационни номера. В двигателния отсек на превозното средство били открити 18 пакета с бяло кристалообразно вещество. При извършен полеви тест съдържимото реагирало на амфетамин. Общото му тегло е 21 килограма.

По случая е образувано досъдебно производство.

Обвиняемият М.Р. е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стажа“ спрямо него.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest