Голямо количество контрабандни цигари и тютюн са иззети при специализирани операции на територията на ОДМВР – Пловдив

Продължават полицейските действия за пресичане на незаконното съхранение и разпространение на стоки без български бандерол на територията на Пловдивска област.

При поредни спецакции от служители на областната дирекция общо са иззети близо 33500 къса контрабандни цигари, 17 килограма тютюн на ленти и 650 килограма тютюневи люспи, петима са задържани с полицейски заповеди.

Вчера, полицаи от Първомай засекли двама местни жители да разтоварват от каруца чували с тютюн на люспи край изоставена постройка в землището на града. Задържаните мъже са 50-годишен с криминални прояви и осъждан и 25-годишен. Установено е, че иззетата от тях нелегална стока е с общо количество 648,600 килограма.  Контрабандни  10 220 къса цигари открили служители от РУ-Раковски в магазина на 70-годишна търговка от село Върбен, известна и осъждана за подобна незаконна дейност. Други 23 200 безакцизни папироси конфискували колегите им от Стамболийски при съвместна проверка със служители от отдел „Икономическа полиция“ и Агенция „Митница“ на адреса на 56-годишна жена от село Куртово Конаре. Междувременно екип на Шесто РУ установил, че 36-годишен криминално проявен и осъждан мъж от пловдивския квартал „Столипиново“ съхранява в дома си 17 килограма тютюн на ленти.

По случаите са образувани две бързи и две досъдебни производства за престъпление по чл. 234 от НК. 

Pin It on Pinterest