Крими

Две наркооранжерии са разкрити при спецоперация, реализирана по разпореждане на главния секретар на МВР на територията на област Добрич

Задържани са трима мъже, установено е и оборудване за изграждане на още една оранжерия

Специализирана операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, е проведена на 31 май и 1 юни на територията на Добричка област по разпореждане на главния секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев. Действията са осъществени от криминалисти и разследващи полицаи на ОДМВР-Добрич, колегите им от  Второ РУ-Добрич, РУ-Тервел, Трето РУ към ОДМВР- Варна, служители на ГДБОП, РДПБЗН- Добрич и експерти от Научно – техническа лаборатория.

В хода на операцията е проверен бивш животновъден комплекс в района на град Тервел, където в халета са установени две помещения, обособени за отглеждане на растения от рода на конопа. Иззети са 102 саксии с растения от рода на конопа, достигнали различен стадий на развитие, както и високотехнологичното оборудване за развитието на наркокултурата.  Открито е и помещение, пригодено за сушилня, откъдето са иззети 2 кг суха тревна маса канабис.

В рамките на процесуалните действия, в частен имот в с. Владимирово, униформените попаднали на оборудване за изграждане на наркооранжерия – въздухопроводи, вентилационни кутии с ел. мотори, филтри, лампи и други уреди.

Други 119 саксии с идентично растение – в напреднал стадий на развитие, са установени при претърсване на  гориста местност в землището на с. Бенковски. Поливането им се е извършвало посредством изградени системи за напояване, от мястото са иззети и торови смеси.

Задържани са трима мъже – на 46, 33 и 68 години. С постановление на прокуратурата те са привлечени в качеството на обвиняеми, на 68-годишният е наложена мярка „подписка“, а за останалите двама – предстои внасяне на искане за  налагане на мярка за неотклонение „задържане по стража“.

Работата по документирането на случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство и под наблюдението на прокуратурата.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest