Четирима пловдивчани са задържани с наркотици при спецакция

При процесуално-следствените действия под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив са иззети над 690 грама марихуана и малки количества синтетичен канабиноид

Успешна полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с притежанието и разпространението на наркотични вещества, е проведена на 30 и 31 август от служители на Трето РУ в Пловдив. Процесуално-следствените действия са осъществени под ръководството на  Окръжната прокуратура. В хода им са задържани двама 22-годишни младежи, 52-годишна жена и 17-годишният й син. 

При претърсване в дома на единия 22-годишен пловдивчанин са открити над 420 грама марихуана, подготвени за продажба под формата на множество пакетчета. Иззети са още – малки количества синтетичен канабиноид и вещество от рода на бензодиазепините, пари и други веществени доказателства за осъществяваната от него дейност. Марихуана с общо тегло близо 35 грама е намерена и в апартамента на неговия връстник.

Други 235 грама марихуана са иззети от 52-годишната жена и сина й. При задържането на непълнолетния майката направила опит да скрие 200 грама от наркотика в багажна клетка на близък магазин.

Срещу задържаните са образувани три бързи производства. С постановление на Окръжна прокуратура – Пловдив и на четиримата са повдигнати обвинения за престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК. За него законът предвижда наказание лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба в размер от 5000 до 20 000 лв.

Двамата 22-годишни младежи, които са осъждани, са задържани с постановления на наблюдаващите прокурори за срок от 72 часа. Непълнолетният е с мярка за неотклонение „под надзор на инспектор от Детска педагогическа стая“, а спрямо 52-годишната жена е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 1000 лв.

Pin It on Pinterest