Крими

Близо 80 кг марихуана са иззети при спецоперация на ОДМВР-Пазарджик

Разкрита е добре прикрита и оборудвана наркооранжерия за отглеждане на канабис, задържан е 32-годишен мъж

Специализираната полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, е реализирана през вчерашния ден. Действията са осъществени от служители на сектор ”Противодействие на криминалната престъпност” в ОДМВР-Пазарджик и колегите им от РУ-Пазарджик, под надзора на окръжната прокуратура. За отглеждане, държане и разпространение на марихуана е арестуван 32-годишен мъж от Пазарджик.
При предприето претърсване в имот в септемврийското село Карабунар, стопанисван от задържания, криминалистите установили обособена и добре прикрита домашна наркооранжерия, старателно оборудвана с осветление, системи за контрол на вентилацията, влажността на въздуха и температурата.  Констатирано е, че в част от съседните помещения се е извършвала последващата обработка на дрогата и подготовката за нейната дистрибуция. Открити са засадени в саксии общо 76 растения от рода на конопа в начален етап на развитие, а в други стаи – множество пластмасови съдове, пълни със суха листна маса от глави и съцветия с общо тегло от близо 15 килограма висококачествена марихуана. Иззети са и над 56 килограма стебла и листа, на които предстояла допълнителна обработка.
По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest