Крими

Близо 700 грама контрабандни златни накити са открити в лек автомобил на ГКПП Лесово

Проверката е извършена в рамките на съвместната операция на ГД „Борба с организираната престъпност“, Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“ и Национална агенция за приходите ​

Продължават общите действия на полицейски, митнически и данъчни служители за противодействие на контрабандата на българските гранични пунктове. Поредната успешна реализация е от ГКПП Лесово. На входящо трасе от Турция пристигнал лек автомобил, управляван от турски гражданин, постоянно пребиваващ в нашата страна. Пред служителите на пункта той заявил, че не превозва стоки за деклариране. Въпреки това, инспекторите в зоната за контрол, прилагайки методологията за анализ на риска, селектирали превозното средство за извършване на щателна проверка. При предприетите действия на различни места в салона на автомобила и в дрехите на шофьора били открити шест пакета, съдържащи 206 златни бижута – пръстени, гривни и обеци. Според изготвена първоначална експертна оценка накитите, с общо тегло от 699,24 грама, са изработени от злато 14 карата (проба 585), а пазарната им стойност е в размер на  80 412 лева.

Контрабандните златни изделия са иззети. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest