АП – София е взела на специален надзор делото за получаване на подкуп в Ихтиман

 Апелативна прокуратура – София е взела на специален надзор досъдебното производство, образувано от Окръжна прокуратура – София срещу Д.Б. и С.А. по обвинение за получаване на подкуп в гр. Ихтиман.

Двамата обвиняеми са били привлечени към наказателна отговорност за извършено от тях престъпление по чл. 301, ал. 1 от НК.

Припомняме, че на 27.12.2019 г., в гр. Ихтиман, в качеството си на длъжностно лице – директор на професионална гимназия, Б. приел подкуп в размер на 5 000 лева. Въпросната сума му била дадена за да не извърши действие по служба – да не изменя размера на наемната цена по договор за аренда, сключен през м. фeвруари 2015 г. между учебното заведение и търговско дружество. Престъпното деяние е било извършено от него в съучастие с другия обвиняем – А.

След протест на СОП срещу определените от първоинстанционния съд мерки за неотклонение спрямо двамата обвиняеми, понастоящем те са с „парична гаранция“ в размер на 5 000 лева за Д.Б. и 3 000 лева за С.А.

От страна на Апелативна прокуратура – София ще бъде оказвана засилена методическа и организационна помощ по воденото от Окръжна прокуратура – София наказателно производство срещу обвиняемите. Д.Б. и С.А. за получаване на подкуп.

Pin It on Pinterest