60-годишен мъж отива на съд по обвинение за причиняване на смърт в пътен инцидент

Окръжна прокуратура – Варна предаде на съд 60-годишния А.Ш. за причиняване на смърт по непредпазливост на пътник от управлявания от него автомобил и средна телесна повреда на втори – престъпление по член чл. 343, ал. 4 във връзка с ал. 3, б. „ б“ от НК.

На 16 май 2020 г., А.Ш. се движел по пътя между селата Бенковски и Китка, като при приближаване на ляв завой не преценил правилно релефа на пътя и влязъл в завоя с несъобразено висока скорост. При излизане от кривата, обвиняемият  загубил управление над автомобила, отклонил се в тревната площ и се блъснал в дърво.

Вследствие на пътно-транспортно произшествие настъпила смъртта на един от пътниците в автомобила, който пътувал на предна дясна седалка, и била причинена средна телесна повреда на втори, возещ се отзад. В хода на разследването била потвърдена пряката причинно – следствена връзка между възникналия пътния инцидент и фаталните последици от него. Както и факта, че скоростта на движение на колата била съобразена с максимално разрешената за пътния участък, но не била съобразена с навлизането в левия завой.

Варненският окръжен съд ще насрочи дата за разглеждане по делото срещу 60-годишният мъж.

Pin It on Pinterest