Крими

6 години затвор за извършител на грабеж

След протест на Окръжна прокуратура – Варна с искане за по-голямо наказание, присъдата на 39-годишен мъж, извършил грабеж в условията на опасен рецидив и блудствени действия с млада жена, бе увеличена.

Въззивната инстанция присъди той да търпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 години при строг режим, като така увеличи присъдата от 4 години и 6 месеца затвор, определена от първоинстанционния съд през октомври 2023 година.

О.Х. е предаден на съд от Окръжна прокуратура – Варна за грабеж на сума пари, извършен след употреба на сила и заплаха и при условията на опасен рецидив, както и за извършени блудствени действия спрямо млада жена. Деянието е извършено на 25 февруари 2023 година.

Пострадалата млада жена гостувала на своя приятел във Варна. Двамата се разхождали с автомобила му, като стигайки близо до село Каменар отбили край пътя. Решили да се отдадат на интимност. Междувременно край тях преминал подсъдимият заедно със свои приятели. Виждайки паркиралата извън платното за движение кола, О.Х. решил да провери защо тя е там. След като огледал и видял, че в автомобила се намират момче и момиче, подсъдимият отишъл при тях и започнал силно да им крещи и заплашва. Уплашил ги и силно ги смутил. Дори успял да опипа момичето и да я заплаши с изнасилване. Освен това 38-годишният тогава мъж решил да ограби младежите. Поискал им пари, като не спирал да ги заплашва. Потърпевшата изсипала от портмонето всичките си пари – 15 лева на монети, и ги дала на подсъдимия. След като ги получил, той си тръгнал.

О.Х. е добре известен на органите на МВР и на прокуратурата. Той е многократно осъждан за различни престъпления, включително и за грабежи. Последно изтърпявал наказание „лишаване от свобода“ до август 2022 година.

Присъдата на Апелативен съд – Варна подлежи на обжалване и протест пред Върховен касационен съд в 15-дневен срок.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest