6 години затвор получи мъж, обвинен за опит за изнасилване, блудство и държане на наркотици

30-годишен мъж е осъден на 6 години затвор и глоба  по внесен от Софийска районна прокуратура обвинителен акт за 4 различни деяния – влизане в чуждо жилище, опит за изнасилване, блудство и държане на наркотици.

На 07.06.2021 г. около 04,30 ч. в гр. София, ж.к. „Студентски град“, обвиняемият С.М. влязъл в чуждо жилище, обитавано от Т.И., като употребил за това сила – нанесъл три удара по прозореца. След като нахлул при младата жена, С.М. направил опит да се съвкупи с нея, като я принудил към това със сила, като опитът е останал недовършен, тъй като тя успяла да го избута. Обвиняемият извършил и действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление, като използвал сила. По това време в коридора на жилището се чул шум и обвиняемият се уплашил и избягал, а момичето съобщило за случилото се в полицията. Същия ден в 8,10 часа С.М. е задържан от полицията в ж.к. „Младост“, у него е открит кокаин.

По случая е образувано досъдебно производство за 4 деяния – (влизане взлом) престъпление по чл. 170, ал. 2 вр. 1 от НК, (опит за изнасилване) престъпление по чл. 152, ал. 1, т. 2 вр. чл. 18, ал. 1 НК, (блудство)престъпление по чл. 150, ал. 1 от НК и за (държане на наркотични вещества без надлежно разрешително) престъпление по чл. 354а, ал. 5, вр. ал. 3, пр. 2, т. 1 пр. 1 от НК.

В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи, които сочат С.М. като деец.

Софийски районен съд счете, че случаят се явява особено тежък и призна С.М. за виновен по повдигнатото му обвинение, като му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 години, което той следва да изтърпи ефективно при първоначален „строг“ режим и глоба в размер на 1000 лева.

Pin It on Pinterest