46-годишен мъж е задържан за прострелването на 42-годишната ловчанлийка в новогодишната нощ

От прокуратурата подчертаха, че до разкриване на това престъпление се е стигнало след отличната оперативна работа на служителите от РУ-Ловеч, ОД МВР-Ловеч и ГД „Национална полиция

На брифинг с участието на директора на ОДМВР-Ловеч ст. комисар Милен Маринов и административния ръководител на Окръжната прокуратура Валентин Вълков бяха съобщени подробности за хода на разследването, започнало в първите часове на 2021 г.

Установен и задържан е извършителят на прострелването. Той е привлечен като обвиняем за извършването на две престъпления, заяви Валентин Вълков. От прокуратурата подчертаха, че до разкриване на това престъпление се е стигнало след отличната оперативна работа на служителите от РУ-Ловеч, ОД МВР-Ловеч и ГД „Национална полиция“.

Обвиненията на този етап са работни и са за причиняване на телесна повреда и хулиганство. Процесуално-следствените действия продължават и е в ход изготвянето на съдебно-медицински и други експертизи.

Оръжието на престъплението е незаконно притежавано – въздушна пушка, преправена на малокалибрена, а 46-годишния ловчанлия е обитател на апартамент в  съседен жилищен блок.

Мъжът е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок до 72 часа, като в следващите дни ще бъде внесено искане за постоянно задържане под стража, съобщи още окръжният прокурор.

Pin It on Pinterest