4 години затвор за извършител на грабеж и блудство спрямо възрастна жена

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас бе наложено ефективно наказание от четири години „лишаване от свобода“ спрямо Р. И. Той е осъден за това, че противозаконно отнел чужди движими вещи от владението на възрастна жена в дома й в с.Звездец община Малко Търново, като я заплашил с нож и ножица, както и затова че по същото време и на същото място извършил блудство, като употребил за това сила. Престъпните деяния са извършени на 15.04.2020г. в дома на пострадалата. Общата стойност на отнетото е сумата от 76,45 лв. и стационарен телефон на стойност 40 лв. Престъпленията са квалифицирани по чл.198 ал.І и по чл.150 ал.І вр. с чл.23 ал.І от НК.
По време на разследването е установено, че грабежът и блудството са извършени след употреба на алкохол. Подсъдимият се е възползвал от познанството си с пострадалата и от факта, че същата е била на преклонна възраст /92 г./ и почти обездвижена на легло, поради множество заболявания. 
След извършване на деянието на 20.04.2020 г. административните ръководители на Апелативна прокуратура – Бургас Любомир Петров, на Окръжна прокуратура – Бургас Георги Чинев и директорът на ОД на МВР – Бургас старши комисар Радослав Сотиров посетиха възрастна жена, станала жертва на грабежа и я увериха, че досъдебното производство ще приключи в максимално  кратък срок и обвиняемият ще бъде предаден на съд.
Постановеното наказание „лишаване от свобода“ ще бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим в затвор, като същото е общо за двете престъпления.
Присъдата на Районен съд – Малко Търново е потвърдена от Окръжен съд Бургас, влязла е в законна сила и е окончателна.

https://prb.bg/bg/news/aktualno/41863-administrativnite-rykovoditeli-na-apelativna-i-191-2

Pin It on Pinterest